DOMOV > NOVICE > Kako sta povezana zlato in zdravje?
Kako sta povezana zlato in zdravje?

Kako sta povezana zlato in zdravje?

13.03. 2023

Zlato je vedno imelo poseben pomen, vendar ne le zaradi svoje redkosti in dragocenosti. Stare civilizacije so poznale številne skrivnosti in uporabne lastnosti zlata, med drugim tudi uporabo zlatih niti za šivanje po uspešnih operacijah. Maji in Inki so prav tako pripisovali zlatu poseben pomen, medtem ko izvor latinske besede za zlato (aurum) izvira iz besede aurora, ki pomeni jutranjo zarjo.


Zlato kot starodavni zdravilec ...  

Stari Egipčani so imeli veliko znanja o tem, kako zlato vpliva na naše počutje in sposobnosti. Njihovi zdravilci so opazili, da ima zlato moč, ki lahko dvigne vibracijo celotnega telesa, zato so ga uporabljali pri pripravi eliksirjev za pomlajevanje. Poleg tega so že pred 4500 leti zlato uporabljali tudi v zobozdravstvu, saj so spoznali, da ni strupeno. V Evropi so bile v srednjem veku priljubljene zlate tablete, zlato v prahu pa so dodajali pijačam, da bi ublažili "škripanje v kosteh".

V začetku 20. stoletja pa so kirurgi koščke zlata vstavljali pod kožo v bližini bolečega in vnetega sklepa, običajno kolena ali komolca.


Razlika med koloidnim zlatom in rastlinskim monoatomskim zlatom  

Koloidno zlato je kovina, ki jo raztopimo na poseben način v tekočini in razbijemo na izjemno majhne delce, velike od enega nanometra do enega mikrometra. Zaradi večje površine ima koloidno zlato močnejši učinek kot zlato v večjih koščkih. Monoatomsko zlato, ki ga pridobivajo iz rastlin, ima povsem drugačne lastnosti. V tem primeru so vsi atomi zlata ločeni, zaradi česar se obnaša kot superprevodnik v telesu in močno pospešuje presnovne procese.


Zlato v rastlinah  

Različne rastline iz okolja lahko črpajo različne rudnine, vključno z zlatom - če je prisotno v njihovem okolju, ga lahko črpajo in nalagajo v svojih tkivih. 

Velike korporacije so odkrile, da je veliko lažje preiskovati sestavo rastlin, ki naj bi vsebovale zlato in rastejo na tleh, kot kopati globoke in drage vrtine. Zlato se lahko nahaja v številnih morskih sadežih, koreninah in v skorji nekaterih dreves, listih evkalipta, pestičih žafrana, steblih sončnic, koruzi, pšenici, šentjanževki, njivski preslici, ovsu in tobaku.  


Sodobna medicina in uporaba zlata  

Dandanes se zlato pogosto uporablja pri različnih kirurških posegih. Z njim lahko pomagajo zdraviti poškodovano ožilje, živčevje in kosti, ter ga uporabijo pri zdravljenju nekaterih oblik raka. Na primer, vbrizgavanje mikroskopsko majhnih delcev zlata lahko ustavi rakavo rast prostate, pri zdravljenju raka maternice pa se uporablja koloidno zlato.  

V zadnjem času se uporablja tudi zlate laserje, s katerimi obsevajo rakave celice, ne da bi pri tem poškodovali okoliška zdrava tkiva. Kirurgi lahko pri čiščenju arterij uporabijo tudi zlate instrumente. Poleg tega se zlato vse bolj uporablja kot biomedicinski pripomoček.      


Učinki monoatomsklega zlata  

Po nekaterih raziskavah naj bi uživanje koloidnega zlata povečalo koncentracijo, saj zlato povečuje prevodnost živčnih končičev v možganih in drugod po telesu. Strokovnjaki se strinjajo, da je delovanje rastlinskega monoatomskega zlata zagotovo še močnejše, čeprav še ni dobro raziskano.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.