DOMOV > NOVICE > Kje je najbolje hraniti zlato in plemenite kovine?
Kje je najbolje hraniti zlato in plemenite kovine?

Kje je najbolje hraniti zlato in plemenite kovine?

10.05. 2022

Na splošno velja, da so plemenite kovine dobra naložba za ohranjanje vrednosti premoženja in hkrati varna ter stabilna investicija. K varčevanju v plemenitih kovinah, predvsem v zlatu in srebru, se mnogi zatečejo ob večji negotovosti na finančnem trgu in v obdobjih višje inflacije.

Naložba v plemenite kovine velja za visoko likvidno naložbo, saj je zlato, srebro in druge plemenite kovine enostavno kupiti, s prodajo pa jih hitro pretopimo v denar. Fizični nakup plemenitih kovin marsikomu daje večji občutek varnosti in vrednosti naložbe, zato je potrebno poskrbeti za njihovo varno hrambo.

Domača hramba dragocenih plemenitih kovin, kot so zlate palice, je lahko tvegana, saj zanje prevzamete celotno odgovornost. V izogib tatvinam je dobro razmisliti o hrambi plemenitih kovin v bančnem sefu, ali pa o naložbi v kvaliteten in zanesljiv osebni sef. Slednji lahko nanese tudi do več tisoč evrov vrednega nakupa, saj je poleg kvalitete pomembna tudi vrhunska vgradnja ter visoka stopnja varovanja z alarmnim in video sistemom.

Najem bančnega sefa je z vidika varnosti boljša opcija, vendar je razpoložljivost zaradi visokega povpraševanja omejena. Poleg tveganj je zato pri naložbi v plemenite kovine potrebno upoštevati tudi stroške, povezane z njihovo varno hrambo.

Tretja opcija pa je, da se za odločite za hrambo plemenitih kovin v posebnih sefih, ki so namenjeni prav temu. Hrambo zlatih palic imate lahko urejeno pri nas. Z varčevalnim načrtom Solis so vaše plemenite kovine hranjene v strogo varovanem sefu v Sloveniji.

Pri varčevalnem načrtu Solis imate možnost nakupa zlata tudi do 15 % ugodneje od posameznega nakupa enogramske ploščice. Več informacij najdete na naši spletni strani, hkrati pa vam svetujemo osebno srečanje ali razgovor s svetovalcem, ki vam bo pojasnil način najbolj smiselnega nakupa ali varčevanja v plemenitih kovinah.

-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.