DOMOV > NOVICE > Z naložbo v zlato do lastne nepremičnine
Z naložbo v zlato do lastne nepremičnine

Z naložbo v zlato do lastne nepremičnine

17.03. 2022

Nakup nepremičnine je pomembna življenjska odločitev, a je do uresničitve zahtevna pot.

Visoke cene nepremičnin in negotovo finančno zaledje še toliko bolj otežujejo nakup nepremičnine, predvsem mladim.

Kljub temu, da nakup nepremičnine z izključno lastnimi sredstvi skoraj ni mogoč, si lahko prihranimo vsaj del stroškov posojila s pametnim načrtovanjem in varčevanjem ter tako hitreje odklenemo vrata lastnega doma.

Če imate danes kot mlada oseba privarčevanih 3.000 EUR, mesečno pa lahko za varčevanje namenite po nekaj sto evrov, bi morali ob okvirni ceni 3.000 EUR za kvadratni meter za enosobno stanovanje velikosti 50 m2 odšteti približno 150.000 EUR. Za pridobitev bančnega posojila bi potrebovali okvirno tretjino lastnih sredstev, torej 50.000 EUR, preostali znesek pa bi odplačevali v mesečnih obrokih kredita skupaj z obrestmi.

Varčevanje je skoraj edina možnost, vendar ne nudijo vsi varčevalni produkti enakih pogojev in možnih dobičkov. Če bi hoteli privarčevati želeno vsoto denarja, bi morali varčevati z večjimi mesečnimi zneski in obenem dosegati dobre donose, ki bi po nekaj letih vaš račun povečali za konkretno vsoto.

 

Plemenite kovine, predvsem naložbeno zlato, so eden najboljših načinov za dolgoročne naložbe, ker:

1)      ohranjajo vrednosti skozi celotno zgodovino človeštva. Poleg tega vam omogočajo, da razpršite premoženje in tako omejite tveganje.

2)      so donosi v primerjavi z drugimi naložbami, še zlasti tistih s podobno stopnjo zanesljivosti, precej višji – v zadnjih 15 letih je bil povprečni letni donos nad 9 %.

3)      omogočajo hitro likvidnost in prilagodljivost, saj lahko sredstva prosto vplačujete in dvigujete po želji in zmožnostih. To je še posebej dobrodošlo za varčevalce z mesečno različno visokimi prilivi, kot so samozaposleni, študenti, delavci z začasno zaposlitvijo itd.

4)      vas varčevanje v plemenitih kovinah ne omejuje z vezavo, kot recimo pri bančnih depozitih.

 

Zlato je že tisočletja ena najbolj varnih naložb, ki ohranja vrednost skozi mnoge zgodovinske pretrese. Vrednost zlata se zadnja desetletja še povečuje, saj se zaloga manjša, pospešeno pa vanj vlaga tako centralna bankakot podjetja in mali vlagatelji.

 

Varčujte za nakup nepremičnine z varčevanjem v zlatu Solis. Ta shema za varčevanje v zlatu vam omogoča, da plačujete mesečni fiksni znesek za nakup deleža 100 g palice Argor-Hearaeus z najvišjo možno čistino: 999/1000 in oznako Good Delivery. Kadarkoli z dodatnimi vplačili hitreje povečujete svojo naložbo in sodelujete pri nakupu 100-gramske zlate palice, ki jo lahko s časoma odkupite v celoti, lahko pa se predhodno odločite prodati svoj delež.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <-  

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.