DOMOV > NOVICE > Zakaj je dobro vlagati v zlate kovance?
Zakaj je dobro vlagati v zlate kovance?

Zakaj je dobro vlagati v zlate kovance?

13.09. 2022

Iščete načine, kako razširiti svoja obzorja in opraviti nekaj koristnih naložb? Želite najti sredstva, pri katerih je tveganje manjše kot pri drugih možnostih naložb? Če je tako, potem morate izvedeti vse o naložbah v zlate kovance. Z nakupom zlatih kovancev lahko pridobite fizično lastništvo, zmanjšate tveganje vlaganja in se zaščitite pred gibanji na borzi.  

V nadaljevanju preberite več o tem, kaj so zlati kovanci, zakaj so pomembni in kakšne koristi vam lahko prinesejo naložbe vanje.  


1. So fizično sredstvo

To je zlahka najbolj zanimiv in edinstven vidik vlaganja v zlate kovance. S tem boste pridobili oprijemljivo premoženje, ki ga lahko vidite na lastne oči.  


2. Imajo dokazano uspešnost  

Plemenite kovine imajo trdno zgodovino, njihova uspešnost pa traja še danes. Zlato je najstarejša oblika valute, kar pomeni, da je sposobno ohraniti svojo vrednost tudi v primeru hudega tržnega zloma.  

Z naložbo v fizično zlato si zagotovite dragoceno premoženje za prihodnja leta. Lahko ostane varno v vaši lasti dokler ga niste pripravljeni - če sploh kdaj - prodati z dobičkom.  


3. Razpršijo vaš portfelj  

Verjetno ste že slišali, da je pametno "razpršiti svoj portfelj". Razpršitev portfelja je, ko strateško razporejamo svoje naložbe, in si s tem zagotavljamo večjo zaščito pred izgubo. Tako razpršene naložbe ne povzročijo prevelikega neuspeha.  

Zlati kovanci in palice vam omogočajo večjo razpršitev vaših naložb. Tudi če bodo vaše preostale naložbe ob padcu trga utrpele škodo, bodo vaši zlati kovanci ostali na dobri poti. To vam bo zagotovilo več miru in stabilnosti v vaši finančni prihodnosti.    


4. Zmanjšuje tveganje  

Če obstaja ena stvar, ki je vlagateljem najbolj pomembna, je to varnost. Za plemenite kovine je sicer značilna manjša kratkoročna nestanovitnost, vendar imate ob naložbah v zlate kovance najverjetneje v mislih dolgoročno prihodnost!  


Za optimalne naložbe v plemenite kovine se obrnite na naše osebne finančne svetovalce.


-> KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED AKTUALNE PONUDBE. <- 

Ali stopite v kontakt z nami. KLIKNITE TU.